Wie is een Marokkaan?

De Marokkaanse gemeenschap is alles behalve een homogene gemeenschap. Er zijn grote verschillen in sociaal-economische klasse, opleidingsniveau, leefwijze, politieke oriëntatie en mate van emancipatie. Door deze verschillen en het koloniale verleden is het moeilijk om een eenheid vormen en een vuist te maken wanneer de Marokkaanse gemeenschap onderwerp is van verhitte politieke discussies.

We gaan hierover in gesprek op zaterdag 20 januari van 14:00 tot 16:30 in het Humanity House in Den Haag. Dit event wordt georganiseerd door onze werkgroep Dutch Moroccans United. Door middel van een interactieve quiz kan het publiek de eigen kennis testen. De middag wordt afgesloten met een ‘spoken word optreden’ van Dean Arma en een muzikaal optreden.

SPREKERS
★ Fati Benkaddour (Utrecht, 1976) studeerde Medische Biologie en 1e graad docent biologie. Daarnaast schreef ze het boek ‘Hoe overleef ik Nederland? 99 ideeën voor Marokkaanse jongeren’. Fati heeft een eigen praktijk voor integratieve therapie. Ook is ze actief als trainer waarbij ze vrouwen en jongeren in minderheidsgroepen emancipeert en leert omgaan met taboe-onderwerpen.
★ Omar Youyou studeerde Arabische en Andalusische studies. Vanuit zijn studie en onderzoeksachtergrond beschikt hij over bijzondere inzichten in de geschiedenis van Marokko. Omar is tevens een ervaren beleidsadviseur in sociale en interculturele vraagstukken.

OVER DE ORGANISATIE
Dutch Moroccans United is onderdeel van The Hague Peace Projects. De groep bestaat uit een mix van leeftijden en expertises: jongerenwerkers, activisten, bestuurskundigen, sociale wetenschappers en historici. Ze hebben hun krachten gebundeld om een bijdrage te leveren aan de emancipatie van Marokkaanse Nederlanders. De experts willen een landelijke beweging starten waaruit initiatieven ontstaan die een tegengeluid bieden in media en maatschappelijke debatten.

INFO & TICKETS
Het evenement is gratis, maar aanmelding verplicht, op de site van het Humanity House.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s