16 januari: Werken aan verzoening

The Hague Peace Projects en de Doopsgezinde gemeente Rotterdam organiseren een activiteitenreeks ‘Werken aan verzoening’ waarbij we elke bijeenkomst een aflevering kijken van de documentaire Bloedbroeders en aansluitend een nagesprek voeren met een spreker en de aanwezigen. Bloedbroeders is een productie waarin twee Nederlanders van Turkse en Armeense afkomst (de onderzoeksjournalist Sinan can en theatermaker Ara Halici) op zoek gaan naar sporen van hun geschiedenis in Turkije. Op dinsdag 16 januari kijken ze naar deel 3 van de documentaire en zal Burak Han Cevik de spreker zijn bij het nagesprek.

Cevik is een jurist die heeft gewerkt bij overheidsinstanties als de Ministerie van Justitie en Veiligheid. Verder volgde hij ook een stage bij het Consulaire Departement van de Nederlandse ambassade in Washington, DC. Cevik is gespecialiseerd in Internationale Mensenrechten en Migratie en heeft een master International Laws (American University Washington College of Law). Hij werkt tegenwoordig als consultant in Arbeid- en Migratierecht bij Ernst Young. Vorig jaar is hij samen met een delegatie uit Rotterdam naar Caux geweest voor dialoog met o.a. Armeense diaspora.

Het is bekend dat vanuit verschillende gemeenschappen anders wordt gekeken naar bloedige periodes in de geschiedenis van Turkije. Dat gaat vaak gepaard met veel agressiviteit. HPP en de doopsgezinde gemeente Rotterden vinden dat dat anders kan. Zoals ze op 22 september en 7 december al hebben gedaan, gaan ze op 16 januari weer constructief, collectief en met respect werken aan verzoening.

19:30 Inloop 20.00 introductie Doopsgezinde gemeente Rotterdam en The Hague Peace Projects 20.30 screening Bloedbroeders 21.15 nagesprek 21.30 discussie met zaal 22.00 einde

De volgende afleveringen bekijken we natuurlijk ook samen:

16 januari – deel 3 – nagesprek over migratie met de jurist Burakhan Çevik
6 februari – deel 4 – nagesprek met T. Martirossian, taalkundig onderzoekswetenschapper
6 maart – deel 5 – Nagesprek met Ugur Üngör, docent aan de Universiteit Utrecht
17 april – deel 6 – nagesprek met de documentairemakers Sinan Can en Ara Halici

Het evenement is gratis, maar aanmelden is verplicht: info@thehaguepeace.org


Wat?
Werken aan verzoening
Waar?
Noordmolenwerf 1-3, Rotterdam
Wanneer?
16 januari 2018 om 19:30
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s